+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

A néma remarketing városa

Hirdetői szempontból ijesztő bejelentést tett a Google egyik vezetője, John Krafcik, amikor közölte, hogy a keresőóriás továbbfejleszti 2012-ben bevezetett „Némítás” funkcióját. Ez röviden azt jelenti, hogy a Google további lehetőségeket kínál arra, hogy a felhasználók kizárják a remarketing hirdetéseket. Hogy ez milyen hatással lesz a remarketing kampányokra? Jó kérdés.

A Google rendkívül eredeti módon „Emlékeztetőnek” nevezi a remarketinget, és két lehetőséget is kínál arra, hogy az ember szabályozza őket a saját fiókjában: Hirdetésbeállítások és Némítás. Azzal, hogy megadják kedvelt témaköreiket, a felhasználóknak évek óta lehetőségük van meghatározni, milyen hirdetésekkel bombázzák őket. A „Szépség és fitnesztől” kezdve az „Akció- és kalandfilmekig” elég széles a skála, és a hirdetők ezeket a preferenciákat felhasználva – kiegészítve a nemmel és az életkorral – igyekeznek új vásárlókat találni.

A személyre szabott hirdetéseket természetesen régóta ki lehet kapcsolni. Aki ezt választja, azt a Display Hálózaton keresztül nem tudják elérni a szokásai és a demográfiai adatai alapján neki szánt hirdetésekkel. A Google ezt a funkciót egészítette ki egy „Emlékeztető hirdetések” szakasszal a Hirdetésbeállításokon belül. Itt található egy lista azokról a webhelyekről, amelyek „emlékeztetőket” küldenek. Ha elnémítunk egy hirdetést, akkor az 90 napra eltűnik a képernyőnkről. Ez már önmagában elég rémisztő a hirdetők számára, ám a Google most bejelentett két újítása tovább fokozza a nemzetközi helyzetet.

Mivel a cég közleménye szerint „több millióan használják napi szinten a hirdetések némítása funkciót, és 2017-ben több mint 5 milliárd hirdetést némítottak el”, úgy döntöttek, hogy két további módosítással kedveskednek a felhasználóknak. Az egyik: mostantól a „némítás” minden eszközön azonnal életbe lép, vagyis ha az asztali gépünkön letiltunk egy webáruházat, az három hónapig a mobilunkon sem fog zaklatni többet. A másik: a „némítás” funkció egyre több helyen elérhető, a Google kiterjeszti ezt a szolgáltatását számos partner applikációra és webhelyre is. Egyelőre ennek hatásai csak a Display Hálózaton belül érvényesülnek, de állítólag az elkövetkező hónapokban ki akarják terjeszteni a YouTube-ra, a Gmailre és, igen, a keresőmotorra is.

Mit tehetünk hirdetőként? Íme, néhány tipp.

  1. Készítsünk relevánsabb hirdetéseket!

Kézenfekvőnek tűnik, de talán mégis érdemes elgondolkodni rajta. Ha csak a tavalyi évben több milliárd hirdetést némítottak el, talán nem túlzás azt feltételezni, hogy ezeknek jelentős része nem volt igazán jó hirdetés.

  1. Frequency capping bevezetése.

Így szabályozhatjuk, hogy egy felhasználó hányszor találkozhat egy hirdetéssel. Lehet, hogy a rámenősség néhány évtizede még hatékony értékesítési stratégia volt, amikor házaló ügynökök próbálták elsózni portékájukat, manapság azonban vásárlók helyett inkább csak ellenségeket szerezhetünk vele. A remarketing kampányoknál beállíthatjuk az adott hirdetésekhez tartozó látható megjelenéseket. Az alapértelmezett beállítás korlátlan látható megjelenést társít minden hirdetéshez. Változtassunk rajta.

  1. A vásárlóinkat zárjuk ki a remarketing kampányokból!

Aki már megvette a termékünket, azt semmi szükség további hirdetésekkel bombázni. A „Közönségek” fület megnyitva egyetlen kattintással ki tudjuk zárni őket.

  1. Gondolkodjunk el más hirdetési felületeken!

Végül, de nem utolsósorban, ha úgy ítéljük meg a Google továbbfejlesztett némítás funkciója akadályozza remarketing tevékenységünket, miért nem csoportosítjuk át a hirdetésre szánt büdzsénk egy részét a Facebookra?

Forrás: wordstream.com

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek