+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Hogyan védjük meg Facebook fiókunkat a kiber bűnözőktől?

Hogyan védjük meg Facebook fiókunkat a kiber bűnözőktől?Az utóbbi időben rendkívüli módon megnövekedtek a kiber támadások világszerte.

A Microsoft elnöke és jogi igazgatója, Brad Smith több előadásában is kiemelte, hogy a világ vezető tech óriásai és a jogi szervek NEM elegendőek ahhoz, hogy megakadályozzák korunk egyik legnagyobb problémáját, a kiber bűnözést.

Kiemelten fontos, hogy mi, internethasználók ne essünk áldozatául a csalásoknak, hiszen a támadások legnagyobb arányban egy jól megszerkesztett email-lel indulnak, amire válaszolunk vagy tovább kattintunk, utána pedig a hackerek legnagyobb örömére megtesszük a következő lépéseket is…

Korábban beszéltünk arról, hogy hogyan ismerjünk fel egy adathalász emailt, most pedig azt szeretnénk bemutatni, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megvédjük Facebook fiókunkat a kiber támadásoktól.

Mi az a Facebook kétfaktoros hitelesítés, és hogyan működik?

A kétfaktoros hitelesítés egy biztonsági funkció, amely a jelszavad mellett segít a Facebook-fiókod védelmében. Ha beállítod a kétfaktoros hitelesítést, a rendszer a bejelentkezési kísérlet megerősítéséhez egy speciális biztonsági kód megadását kéri tőled minden alkalommal, amikor valaki olyan számítógépről vagy mobileszközről próbálja elérni a Facebookot, amelyet a rendszer nem tud azonosítani.

Emellett értesítéseket is kérhetsz arról, ha valaki olyan számítógépről próbál meg bejelentkezni, amelyet nem tud azonosítani a Facebook.

Hogyan állítsuk be a kétfaktoros hitelesítést?

Kattintsunk a Facebook oldalunkon a földgömb ikon mellett található lenyíló kis háromszögre, és válasszuk a Beállítások menüpontot.

Ezután a biztonság és bejelentkezés menüt válasszuk a bal oldali sávból.

Majd a kétfaktoros hitelesítés használata opciót kapcsoljuk be, és kérjük, hogy a bejelentkezéshez szükséges kódot a mobilszámunkra kapjuk.

A két lépcsős hitelesítés használatával a jövőben nagy mértékben kivédhetjük a hackerek kreatív támadásait, mert a jelszó megadása után a telefonunkra is szükségük lesz.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Marketing stratégia

Mikor kezdődik a karácsony?

A kereskedelemben a karácsony és az azt megelőző karácsonyi szezon a legforgalmasabb időszak, ezért egyáltalán nem mindegy, mikor indítjuk el az erre vonatkozó hirdetéseket. Ehhez

Tovább olvasom »