+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Mire figyeljünk egy weboldal élesítése előtt?

Jel weboldal élesítés en pillanatban közel 1,8 milliárd (!) weblap létezik az interneten. Bár ezek többsége inaktív, az aktív oldalak száma még így is meghaladja a 200 milliót.
Ha csak ez utóbbi kategóriát szeretnénk tüzetesen átvizsgálni, és mindegyik megtekintésére csupán egyetlen percet szánnánk, akkor is beletelne mintegy 380 esztendőbe, mire végzünk. Felgyorsult világunkban erre nem mindenkinek van ideje, ezért a weblapok létrehozása, fejlesztése és keresőoptimalizálása kulcsfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy mások is rátaláljanak honlapunkra.

Kell a szakértelem

Ilyen esetekben jól jön egy online marketing ügynökség szakembereinek tapasztalata és hozzáértése, akik feltehetően ismerik már az ilyenkor elkövethető hibák többségét, és akár egy nulláról felépítendő, új honlapról van szó, akár egy már meglévő weboldal fejlesztéséről, tudják, hogyan lehet mindezt a leghatékonyabban végrehajtani. Az idő mindig fontos tényező, hiszen aki lemarad, az versenyhátrányba kerül, de bármilyen egyszerűnek tűnik is kívülről egy honlap fejlesztése, számos dologra oda kell figyelni, ha nem akarunk kínos bakikat elkövetni.

A leggyakoribb hibák

Alapszabály, hogy éles oldalon semmilyen fejlesztést nem végzünk, kizárólag tesztkörnyezetben, így a még nem végleges módosításokat nem látja senki idő előtt. Fejlesztés előtt mindenképpen készíteni kell egy biztonsági másolatot a honlap aktuális állapotáról, hogy ha valami baj történik, és összeomlik az oldal, akkor legyen hová visszatérni. A fejlesztés előtt fontos beállítani azt is, hogy a Google ne tudja félkész állapotban indexelni az oldalt, így nem tévedhetnek oda gyanútlan látogatók a végső változat elkészülése előtt. Az élesítés előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy nem maradt-e olyan hivatkozás, ami még a fejlesztői oldalra mutat. Mivel a virtuális világ bűnözői legalább olyan valóságosak, mint az általuk okozott károk, a biztonságra is érdemes egyre nagyobb hangsúlyt fektetni, ezért az oldal módosítására jogosult adminok kétlépcsős hitelesítése manapság már nem tűnik túlzott elővigyázatosságnak.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek