Hogyan védjük meg Facebook fiókunkat a kiber bűnözőktől?Az utóbbi időben rendkívüli módon megnövekedtek a kiber támadások világszerte.

A Microsoft elnöke és jogi igazgatója, Brad Smith több előadásában is kiemelte, hogy a világ vezető tech óriásai és a jogi szervek NEM elegendőek ahhoz, hogy megakadályozzák korunk egyik legnagyobb problémáját, a kiber bűnözést.

Kiemelten fontos, hogy mi, internethasználók ne essünk áldozatául a csalásoknak, hiszen a támadások legnagyobb arányban egy jól megszerkesztett email-lel indulnak, amire válaszolunk vagy tovább kattintunk, utána pedig a hackerek legnagyobb örömére megtesszük a következő lépéseket is…

Korábban beszéltünk arról, hogy hogyan ismerjünk fel egy adathalász emailt, most pedig azt szeretnénk bemutatni, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megvédjük Facebook fiókunkat a kiber támadásoktól.

Mi az a Facebook kétfaktoros hitelesítés, és hogyan működik?

A kétfaktoros hitelesítés egy biztonsági funkció, amely a jelszavad mellett segít a Facebook-fiókod védelmében. Ha beállítod a kétfaktoros hitelesítést, a rendszer a bejelentkezési kísérlet megerősítéséhez egy speciális biztonsági kód megadását kéri tőled minden alkalommal, amikor valaki olyan számítógépről vagy mobileszközről próbálja elérni a Facebookot, amelyet a rendszer nem tud azonosítani.

Emellett értesítéseket is kérhetsz arról, ha valaki olyan számítógépről próbál meg bejelentkezni, amelyet nem tud azonosítani a Facebook.

Hogyan állítsuk be a kétfaktoros hitelesítést?

Kattintsunk a Facebook oldalunkon a földgömb ikon mellett található lenyíló kis háromszögre, és válasszuk a Beállítások menüpontot.

Ezután a biztonság és bejelentkezés menüt válasszuk a bal oldali sávból.

Majd a kétfaktoros hitelesítés használata opciót kapcsoljuk be, és kérjük, hogy a bejelentkezéshez szükséges kódot a mobilszámunkra kapjuk.

 

A két lépcsős hitelesítés használatával a jövőben nagy mértékben kivédhetjük a hackerek kreatív támadásait, mert a jelszó megadása után a telefonunkra is szükségük lesz.

Kapcsolódó blog cikkünk:

Google hirdetés preferenciák beállítása

Google hirdetés preferenciák beállítása

A személyünkre szabott hirdetések a Google keresési szolgáltatásban jelennek meg, valamint a Google szolgáltatással partneri kapcsolatban álló, hirdetéseket megjelenítő webhelyeken és alkalmazásokban…
Olvass tovább »

Védekezzünk két lépcsős hitelesítéssel a támadások ellen

Az utóbbi években nem telt el úgy hónap, hogy a hírekben ne hallhattunk volna kiber támadásokról világszerte. Brad Smith a Microsoft elnöke és jogi igazgatója már több ízben is tartott előadást a témával kapcsolatban…
Olvass tovább »

Kategóriák

Mini fiók audit

INGYENES FACEBOOK VAGY GOOGLE ADS FIÓKAUDIT

Szeretnéd tudni, hogy mennyire költ hatékonyan a cégetek Facebook vagy Google Ads kampánya?
Ha havi 100 000 Ft felett van a fiók költése, akkor senior kampánymenedzser kollégáink ingyenesen elkészítik az elemzést.

ÉRDEKEL

PÖRGESD FEL ÉRTÉKESÍTÉSED!

A Drive Online Marketing segít Neked!

Ajánlatot kérek