Google feliratEz a nyár is sok izgalmat tartogat számunkra és ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor lecsúszunk az első helyekről. A Google bejelentette új algoritmusát, ami júliusban fog élesedni és a mobil keresésekre lesz kihatással. A hangsúlyt az oldalsebességre fektetik. Összeszedtük Nektek a legfontosabb infókat az új algoritmussal kapcsolatban.

  • A Speed Update kizárólag a weboldalak mobil verziójának sebességét veszi alapul.
  • Az asztali keresések esetén tehát a Google továbbra is az asztali gépeken mért sebességet veszi alapul.
  • Csak azokra az oldalakra hat negatívan, amelyek a leglassabb felhasználói élményt nyújtják, ugyanakkor a júzer szándéka továbbra is prioritást élvez: egy lassú oldal is kerülhet előre abban az esetben, ha például konkrétan egy márkanévre keres az illető.
  • Az új algoritmus teljesen automatikus lesz, így az esetleges hátrasorolásról nem kapnak értesítést a weboldalak, ahogy arról sem, ha nem érinti hátrányosan őket.

Júliustól tehát a lassú weboldalad átmegy a Google új algoritmusának szűrőjén, ettől függetlenül egyébként is érdemes a betöltési sebességen javítani, UX szempontból ez ugyanis tényleg elengedhetetlen fejlesztés. Mi nem azt mondjuk, hogy gepárd szintű minőségekre kell fejlődni – azaz 2,75 másodperc alatt hozni a 86,9 km/h-t – de nem árt ha törekedsz a minél gyorsabbra. Adunk néhány tippet arra az esetre, ha ezek fényében csekkolnád az oldalad sebességét!

leopárd Teszteld a weboldalad sebességét Leopárd közeledik

A Google kommunikációja arra enged következtetni, hogy az algoritmus a kifejezetten lassú oldalakat fogja büntetni, a sebességhatár pedig valahol 30 másodperc körül van, de azt javaslom, ha a weboldalad 10 másodperc alatt nem töltődik be, pötyögd a webesed számát és végezzétek el a szükséges fejlesztéseket! 🙂

Kapcsolódó blog cikkünk:

Google hirdetés preferenciák beállítása

Google hirdetés preferenciák beállítása

A személyünkre szabott hirdetések a Google keresési szolgáltatásban jelennek meg, valamint a Google szolgáltatással partneri kapcsolatban álló, hirdetéseket megjelenítő webhelyeken és alkalmazásokban…
Olvass tovább »

Google Ad Grants

A Google világmegváltó oldala

A Google, mint a legtöbb jó hírű nagyvállalat, igyekszik a jótékony megmozdulásokkal jobbá tenni a világot. Erre a legjobb lehetősége a saját termékeihez való ingyenes hozzáférés biztosítása közhasznú civil szervezetek számára…
Olvass tovább »

Kategóriák

Mini fiók audit

INGYENES FACEBOOK VAGY GOOGLE ADS FIÓKAUDIT

Szeretnéd tudni, hogy mennyire költ hatékonyan a cégetek Facebook vagy Google Ads kampánya?
Ha havi 100 000 Ft felett van a fiók költése, akkor senior kampánymenedzser kollégáink ingyenesen elkészítik az elemzést.

ÉRDEKEL

PÖRGESD FEL ÉRTÉKESÍTÉSED!

A Drive Online Marketing segít Neked!

Ajánlatot kérek