Jelweboldal élesítésen pillanatban közel 1,8 milliárd (!) weblap létezik az interneten. Bár ezek többsége inaktív, az aktív oldalak száma még így is meghaladja a 200 milliót.
Ha csak ez utóbbi kategóriát szeretnénk tüzetesen átvizsgálni, és mindegyik megtekintésére csupán egyetlen percet szánnánk, akkor is beletelne mintegy 380 esztendőbe, mire végzünk. Felgyorsult világunkban erre nem mindenkinek van ideje, ezért a weblapok létrehozása, fejlesztése és keresőoptimalizálása kulcsfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy mások is rátaláljanak honlapunkra.

Kell a szakértelem

Ilyen esetekben jól jön egy online marketing ügynökség szakembereinek tapasztalata és hozzáértése, akik feltehetően ismerik már az ilyenkor elkövethető hibák többségét, és akár egy nulláról felépítendő, új honlapról van szó, akár egy már meglévő weboldal fejlesztéséről, tudják, hogyan lehet mindezt a leghatékonyabban végrehajtani. Az idő mindig fontos tényező, hiszen aki lemarad, az versenyhátrányba kerül, de bármilyen egyszerűnek tűnik is kívülről egy honlap fejlesztése, számos dologra oda kell figyelni, ha nem akarunk kínos bakikat elkövetni.

A leggyakoribb hibák

Alapszabály, hogy éles oldalon semmilyen fejlesztést nem végzünk, kizárólag tesztkörnyezetben, így a még nem végleges módosításokat nem látja senki idő előtt. Fejlesztés előtt mindenképpen készíteni kell egy biztonsági másolatot a honlap aktuális állapotáról, hogy ha valami baj történik, és összeomlik az oldal, akkor legyen hová visszatérni. A fejlesztés előtt fontos beállítani azt is, hogy a Google ne tudja félkész állapotban indexelni az oldalt, így nem tévedhetnek oda gyanútlan látogatók a végső változat elkészülése előtt. Az élesítés előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy nem maradt-e olyan hivatkozás, ami még a fejlesztői oldalra mutat. Mivel a virtuális világ bűnözői legalább olyan valóságosak, mint az általuk okozott károk, a biztonságra is érdemes egyre nagyobb hangsúlyt fektetni, ezért az oldal módosítására jogosult adminok kétlépcsős hitelesítése manapság már nem tűnik túlzott elővigyázatosságnak.

Kapcsolódó blog cikkünk:

Illetéktelen behatolás

Illetéktelen behatolás

Az internet megjelenése óta eltelt húsz-huszonöt évben gyökeresen megváltozott az életünk, még a modern kori próféták, a sci-fi írók sem sejtették, hogy a mindennapjainkat átszövő világháló…
Olvass tovább »

Biztonságban a Wordpress-tengeren

Biztonságban a wordpress tengerén

Ahogy a biztonságról korábban már többször szó esett, online gyermekünket, azaz weboldalunkat is védenünk kell mindennemű kibertámadástól! Ami biztos, hogy WordPress-re 2-3 hetente adnak ki frissítést…
Olvass tovább »

Drive online - fiók audit

INGYENES GOOGLE ADS VAGY FACEBOOK ADS FIÓKAUDIT

Szeretnéd tudni, hogy mennyire működik hatékonyan cégetek Google Ads vagy Facebook Ads kampánya?
Fiókauditjaink során azt tapasztaltuk, hogy átlagosan a költségkeret 40%-a rosszul kerül elköltésre a fiókokban.

PÖRGESD FEL ÉRTÉKESÍTÉSED!

A Drive Online Marketing segít Neked!