+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Új algoritmus a Google háza táján

Google feliratEz a nyár is sok izgalmat tartogat számunkra és ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor lecsúszunk az első helyekről. A Google bejelentette új algoritmusát, ami júliusban fog élesedni és a mobil keresésekre lesz kihatással. A hangsúlyt az oldalsebességre fektetik. Összeszedtük Nektek a legfontosabb infókat az új algoritmussal kapcsolatban.

  • A Speed Update kizárólag a weboldalak mobil verziójának sebességét veszi alapul.
  • Az asztali keresések esetén tehát a Google továbbra is az asztali gépeken mért sebességet veszi alapul.
  • Csak azokra az oldalakra hat negatívan, amelyek a leglassabb felhasználói élményt nyújtják, ugyanakkor a júzer szándéka továbbra is prioritást élvez: egy lassú oldal is kerülhet előre abban az esetben, ha például konkrétan egy márkanévre keres az illető.
  • Az új algoritmus teljesen automatikus lesz, így az esetleges hátrasorolásról nem kapnak értesítést a weboldalak, ahogy arról sem, ha nem érinti hátrányosan őket.

Júliustól tehát a lassú weboldalad átmegy a Google új algoritmusának szűrőjén, ettől függetlenül egyébként is érdemes a betöltési sebességen javítani, UX szempontból ez ugyanis tényleg elengedhetetlen fejlesztés. Mi nem azt mondjuk, hogy gepárd szintű minőségekre kell fejlődni – azaz 2,75 másodperc alatt hozni a 86,9 km/h-t – de nem árt ha törekedsz a minél gyorsabbra. Adunk néhány tippet arra az esetre, ha ezek fényében csekkolnád az oldalad sebességét!

leopárd Teszteld a weboldalad sebességét Leopárd közeledik

A Google kommunikációja arra enged következtetni, hogy az algoritmus a kifejezetten lassú oldalakat fogja büntetni, a sebességhatár pedig valahol 30 másodperc körül van, de azt javaslom, ha a weboldalad 10 másodperc alatt nem töltődik be, pötyögd a webesed számát és végezzétek el a szükséges fejlesztéseket! ?

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek