+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Google szöveges hirdetések a YouTube találati listáján

Google szöveges hirdetések a YouTube találati listáján Aprónak tűnő, ám fontos változást jelentett be a YouTube január végén, miszerint a Google szöveges hirdetései mostantól a YouTube keresési találatai között is megjelennek. A YouTube az utóbbi időben egyértelműen magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, hiszen nemrég vezette be a helymeghatározásra épülő hirdetéseket, amelyek segítenek összekötni az egymás közelében tartózkodó vásárlókat és hirdetőket, valamint a call-to-action felhívásokat a TrueView-hirdetésekben, amelyek azonnal a hirdető honlapjára irányítják a potenciális vásárlókat. Önmagában egyik változtatás sem fogja megváltani a világot, az irány azonban egyértelmű: a YouTube egyre komolyabb hirdetési platformmá válik.

Mit jelent ez a legújabb módosítás? Azt, hogy a YouTube is bekerült a Google keresési partnerei közé, vagyis a keresési partnerekre optimalizált szöveges hirdetés kampányok újabb megjelenési felülettel bővülnek. Az újításnak köszönhetően a hirdetési kampányok kulcsszavaira lefuttatott keresések eredményei mostantól a YouTube találatai közt is megjelennek – de egyelőre csak mobiltelefonon.

Miért fontos ez minden hirdető számára? A YouTube képviselőjének elmondása szerint hónapok óta tesztelik az új rendszert, és az eredmények azt mutatják, hogy a YouTube mobilos kereséseire megjelenő szöveges hirdetések hasonló konverziós arányokat produkálnak, mint a Google keresésekre kiadott találatok. Amy Vaduthalakuzy, a Google videós hirdetések termékmenedzsere szerint ez arról árulkodik, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő embernek megmutatott hirdetés még egy videós kontextusban is képes arra, hogy nagyon hatékony konverziós arányt érjen el, amennyiben rímel a felhasználó szándékaira.

A kiterjesztett hirdetéseket egyelőre nem támogatja a YouTube keresőmotorja, így azok nem jelennek meg a mobiltelefonos keresések találati listájában, de a trendet elnézve ez már csak idő kérdése.

Forrás: https://searchengineland.com/now-your-google-text-ads-can-show-on-youtube-search-results-too-311328

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek