+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Ügynökségi élet 2. – Mi köze a kémiának az online marketinghez?

Felek közötti megfelelő kémiaAz emberi kapcsolatoknak van egy láthatatlan és nehezen meghatározható összetevője. Ez dönti el, kit tartunk szimpatikusnak, kivel kötünk barátságot, vagy éppen kivel tudunk eredményesen együttműködni. Mivel az online marketing ügynökségek és az ügyfelek közös munkájának sikere az együttműködésen múlik, érdemes kicsit körüljárni ezt a láthatatlan tényezőt, amit kémiának szoktak nevezni.

Talán a legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy ha két ember között nem működik a kémia, akkor azért nem feltétlenül valamelyik fél a hibás – egész egyszerűen van ilyen. Rómeó és Júlia között azonnal működött a kémia, de nem valószínű, hogy valaki másért is hajlandóak lettek volna a halálba menni. Mivel az online marketing nem egy szolgáltatás, hanem egy sok kommunikációra és együttműködésre épülő partneri viszony, kulcsfontosságú, hogy a felek között létrejöjjön a megfelelő kémia, különben a legjobb szándék ellenére sem fog működni a dolog.

Ez a kémia felel azért, hogy az ügyfél megbízik-e az ügynökségben, elárulja-e vállalkozása üzleti titoknak minősülő számait, megbízást ad-e egy hosszú távú stratégia kidolgozására, illetve elfogadja-e a marketing szakértők jobbító szándékú javaslatait. Az online marketing ügynökségek ugyanis nem egy sikerreceptet árulnak, nincs olyan általános formula, ami minden vállalkozás forgalmát garantáltan fellendíti. Az egész folyamat egy teljes körű diagnózis felállításával kezdődik, elvégre egy szívsebészben sem bíznánk meg, ha azonnal operációt javasolna mindenféle előzetes vizsgálat nélkül, nem igaz? A vizsgálat négy területre terjed ki: Facebook célcsoport, Google kulcsszó adatok, weboldal auditálása és versenytárselemzés. Amint ez megvan, kezdődhet a közös munka, ám nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a közös munka csak akkor lehet sikeres, ha megvan a bizalom és az együttműködés, azoknak pedig előfeltétele a felek közötti jó kémia. Éppen ezért az első ismerkedő beszélgetésen nem csak az ügyfél vizsgáztatja az ügynökséget, hanem az ügynökség is felméri az ügyfelet, és közösen döntik el, szívesen dolgoznak-e együtt a másikkal.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek