+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Társadalmi felelősségvállalás az online marketingben

társadalmi felelősség vállalás Az üzleti életben sok cég és vállalkozás van, amely nem éri be annyival, hogy profit termelését és maximalizálását tűzi célul maga elé, hanem ezen túlmutató küldetést is szeretne megvalósítani működése során. A Drive Online Marketing is ebbe a kategóriába tartozik, méghozzá nem is egy, hanem három jól körülhatárolt küldetéssel: nem csak arra törekszik, hogy erősítse a közepes méretű vállalkozásokat, illetve minél élhetőbb munkahelyet biztosítson az itt dolgozók számára, hanem a civil szervezetek szakmai és anyagi segítését, támogatását is rendkívül fontosnak tartja.

Civil szervezetek
A civil szervezetek olyan társadalmi szervezetek, amelyek nonprofit alapon, a kormányzattól függetlenül tevékenykednek a közjó javára, ezért működésük a demokrácia egyik fontos pillére. Mivel nem profitcélok vezérlik őket, gyakorta küzdenek forráshiánnyal, ezért minden segítségnek örülnek. Manapság már semmilyen szervezet nem tud fenntarthatóan működni online jelenlét nélkül, ehhez pedig anyagi erőforrások és szakmai tapasztalat is szükséges.

Segítségnyújtás
A Drive Online indulása óta kiemelt fontosságúnak tartja a civil szervezetek segítését, ezért kezdetben a munkaidő 10%-át fordította nonprofit szervezetek támogatására. Ez a pro bono szolgáltatás kiegészülve a Google Ad Grants programjával számos hazai civil szervezetnek segített abban, hogy növelje ismertségét, illetve az adó 1%-okból több forráshoz jusson, így hatékonyabban tudja megvalósítani céljait. Az utóbbi években az Ad Grants program átalakítása után előtérbe került az a modell, amikor egy nagy adományozó szervezet, mint például az OSF (Open Society Foundations), nem pusztán pénzbeli támogatást nyújt a civil szervezeteknek, hanem kötelező tanácsadást is, ami hosszú távon életképesebbé teszi ezeket a szervezeteket.

Mit és hogyan
Az elmúlt évek során a Drive Online Marketing egyedülálló tapasztalatra tett szert a civil szervezetekkel kapcsolatban, ezért képes hatékony segítséget nyújtani nekik, ha átvilágításról, stratégiai tervezésről, illetve olyan gyakorlati kérdésekről van szó, mint honlapfejlesztés, kereső optimalizálás, Google Ads kampányok menedzselése vagy Instragram- és Facebook-kommunikációs stratégia kialakítása.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek