+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Online marketing trendek 2020-ban

Online marketing trendek

Ahogy azt már augusztusban megjósoltuk, a Google Shopping magyarországi megjelenése alaposan felforgatta az online marketing világát. Mivel mostanra a Google Ads gyakorlatilag telítődött, tehát alig van olyan jövedelmező kulcsszó, amelyre ne hirdetne valaki, a licit miatt értelemszerűen nőnek az egyes kattintásokért kifizetett összegek, ezért egyre több hirdetőnek érdemes elgondolkodnia azon, hogy hol húzza meg a határt, vagyis mekkora összeget éri meg kifizetnie egy potenciális vásárlóért.

Milyen változást hozott a Google Shopping?
Az egyes országokban évek óta működő Google Shopping hazai felbukkanásából azok tudtak a legtöbbet profitálni, akik a legkorábban ébredtek. Mint minden újdonság bevezetésekor, itt is versenyelőnyre tehetett szert az, aki az elsők között nyergelt át a Google kínálta új hirdetési formára. Ez azonban nem minden vállalkozás számára magától értetődő, itt ugyanis – a Google Ads kampányokkal ellentétben – kulcsfontosságú a termékadatok állandó karbantartása és a folyamatosan frissülő feed, ami sok cég számára csak célirányos fejlesztéssel valósítható meg.

Mi várható a közeljövőben?
A Google Shopping néhány hónap vagy év alatt várhatóan ugyanúgy telítődni fog, mint a Google Ads piaca. Az még a jövő kérdése, hogy egyszerűen csak magához csábítja az árösszehasonlító oldalak forgalmát, vagy sikerül plusz forgalmat generálnia ezzel, hirdetői szempontból azonban várhatóan az lesz az eredménye, hogy újra megnő a keresőoptimalizálás és a tartalommarketing jelentősége.

A legtutibb recept
A tapasztalat azt mutatja, hogy a hirdetés és az organikus keresésben elért jó helyezés nem váltja ki egymást, hanem a kettő együttes jelenléte garantálja a legnagyobb százalékban a sikert. Vagyis rendkívül fontos a sok releváns tartalom, aminek egyik eszköze a rendszeresen megjelenő blogcikkek.

Távlatok
A Google hirdetési felületének átalakulása mellett az is szembetűnő, hogy a Facebook-kampányok egyre professzionálisabbak, illetve a YouTube-hirdetések is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a piacból. Ez utóbbinak egyik oka a technika fejlődése, hiszen ma már nem kell profi stáb és sok milliós beruházás egy jó videó elkészítéséhez. A jó minőségű videóhirdetések áradata, a Google Ads kampányok hatékonyságának változása és a fokozatosan erősödő Facebook-kampányok egyben azt is jelentik, hogy egyre komolyabb szaktudást igényel az eligazodás az online hirdetések világában, ezért mindenképpen érdemes egy profi marketing ügynökségre bízni a kampányok menedzselését.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek