+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Milyen weboldalak segítik a profitgenerálást a webshopoknak?

webshop

Az utóbbi hónapok nagyon komoly fellendülést hoztak egyes webshopoknak, mert a karanténba vonuló emberek egy része az összes vásárlását az online térbe helyezte át.
Akik eddig is kizárólag online értékesítésből éltek, azoknak ez egy ajándék volt, de sok cég, aki eddig kizárólag fizikai boltban árulta portékáját kényszerűségből indította el a webshopját, hogy ellensúlyozni tudja azt a hatalmas kiesést, amit a bolt bezárása jelentett.

Egy webshop prosperításához több dolog is szükséges, de most vegyük számba azokat az online platformokat, amelyek azt biztosítják, hogy a kereslet és a kínálat megtalálja egymást.

Google Ads

A Google keresője, az egyik legfontosabb területe az online vevőszerzésnek, hiszen Európában szinte minden országban elsöprő többséggel vezeti a keresők piacát, így az itt megjelenő hirdetések jutnak el a legkönnyebben azokhoz, akik a Google-ben vásárlási szándékkal keresnek. A Google Ads eszközparkjában a legtöbb fejlesztés a webshopok támogatását célozza. Az új és újabb eszközök mellett még mindig az egyik adu ász a remarketing, amivel azokat az embereket van lehetőség visszahozni vásárlásközeli helyzetbe, akik korábban már jártak az adott weboldalon.

Google Shopping

Bár ez a megoldás is a Google ökoszisztéma része, de mégis külön is megemlítjük, mert a 2019-es bevezetése óta nagyon erősen átrendezte a hirdetési piacot. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy aki webshopot működtet, és nem használja a Shopping-ot az már rövid távon is komoly bevételtől esik el.

Árösszehasonlító oldalak

Az online vásárlók jellemző keresési szokásainak a kiaknázására jöttek létre az árösszehasonlító oldalak. Segítségükkel sok webshop kínálatát lehet nagyon gyorsan, egy helyen megjeleníteni egy adott termék esetében. Azoknak a webshopoknak, amelyek megállapodnak az adott árösszehasonlító oldallal, és feltöltik a termékeiket, az átkattintásokért kell fizetniük az oldal üzemeltetőjének függetlenül attól, hogy az átkattintásból születik-e vásárlás.

Facebook / Instagram Ads

A legnagyobb közösségi portálok hirdetési rendszerei is egyre szofisztikáltabb kampányok használatát teszik lehetővé. Az utóbbi néhány évben sok új eszközt és célzási lehetőségét építették ki, melyek egyre jobban szolgálják a webshopok eladásait. A Facebook hatalmas előnye az, hogy rengeteg információval rendelkezik a felhasználóiról. Sokat önszántukból adnak meg, sokat pedig a platformon belüli és kívüli viselkedésük alapján következtet ki a rendszer. Ezt a tudást felhasználva van lehetőség megszólítani azokat, akik jó eséllyel lehetnek a webshop vásárlói.

Vatera / Jófogás

Az apróhirdetések online megfelelői kezdetekben csak használt árucikkek adás-vételében játszottak szerepet. Jellemzően magánemberek tették ide fel a megunt ingóságaikat. Manapság azonban már egyre több kereskedő is használja online piactérként ezeket a felületeket. Jellemzően a termékek feltöltése nem kerül pénzbe, de a különböző kiemelésekért már fizetnie kell a felhasználóknak. Több olyan webáruház is értékesít ezeken a felületeken, akiknek egyébként a saját weboldaluk is jól működik.

A fenti eszközök mindegyike alkalmas arra, hogy segítse a webshopok értékesítését. Feltétlenül az alapján érdemes súlyozni a használatuk között, hogy hol van lehetőségünk jobb eredményeket elérni. Az online tér nagyon komoly eszköztárral tudja segíteni az eredmények értékelését. Egy jól eltalált marketing mix hatalmas versenyelőnyt tud jelenteni a versenytársakkal szemben.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek