+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

A csapatépítés fontossága a kényszerű távmunka ideje alatt

A csapatépítés valójában felkészülés azokra a fontos, munkahelyi kihívásokra, amelyek megoldásához elengedhetetlen az együttműködés, a harmonikus csapatmunka. A csapatsportok profi játékosai sem csak a mérkőzéseken találkoznak egymással, hanem egész héten közösen edzenek előtte, pont azért, hogy éles helyzetben minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani csapatként. Az irodai munka során ugyanolyan kulcsfontosságú, hogy a csapattagok ismerjék egymás erősségeit és gyengéit, mint egy kosárlabda-mérkőzésen. A koronavírus miatt sok iroda dolgozói kényszerülnek távmunkára, ám mivel munkahelyi feladatok – „mérkőzések” – ugyanúgy vannak, a csapatépítés – „edzés” – sem maradhat el, legfeljebb a formája változik. Az alábbiakban sorra vesszük a csapatépítő tréningek legfontosabb előnyeit!

  1. Bizalmat épít

Bizalom nélkül nincs hatékony csapatmunka. Minél jobban ismerik egymást egy csapat tagjai, annál jobban tudnak bízni egymásban. Akiben megbíznak, az biztonságban érzi magát, bátrabban áll elő új ötletekkel, és mer kockázatot vállalni, vagyis proaktívabb, ami az egész csapatnak előnyére válik.

  1. Javítja a kommunikációt

Az ideális munkahely olyan, mint egy baráti társaság, ahol a csapattagok nem csupán munkahelyi kérdésekről kommunikálnak egymással, hanem életük egyéb eseményeit is megosztják egymással. Minél bensőségesebb a kapcsolat két ember között, annál könnyebben tudnak bármilyen témáról kommunikálni egymással, vagyis minden olyan csapatépítő tréning, amelynek az az eredménye, hogy a kollégák beszélgetnek egymással, javítja a munkahelyi kommunikáció hatékonyságát.

  1. Felszínre hozza a rejtett tehetséget

A csapatépítés során kiderülhet, kinek mi a hobbija, mihez van különleges érzéke, miben szerzett olyan jártasságot, ami ritkaságnak számít. Ezek a „felesleges” készségek sokszor nagyon is fontossá válhatnak, amikor felbukkan egy új ügyfél, vagy váratlan szituáció áll elő.

  1. Megkönnyíti az új munkatársak beilleszkedését

Bármennyire is jó valaki a saját szakterületén, egy új munkahely mindenkiből stresszt vált ki, hiszen egyszerre kell bizonyítania a hozzáértését és a „jófejségét” is. A kötetlen, oldott hangulatú csapatépítő események nagy mértékben megkönnyítik az új kollégák beilleszkedését, mert itt sokkal inkább önmagukat adhatják, és azonnal a csapat tagjának érezhetik magukat.

  1. Javítja a munkamorált

A rendszeres csapatépítő tevékenységek bizonyítottan boldogabbá teszik az embereket. Aki pedig boldog a munkahelyén, az sokkal több és jobb minőségű munkát végez, mint az, aki csak szükséges rosszként tekint a munkájára.

A Drive Online Marketingnél egy csapatként gondolkodunk, és hiszünk abban, hogy az eredményes kampányok titka, hogy megértsük a vállalkozásod működését és az ügyfeleid gondolkodását! Bízd ránk Google Ads és Facebook kampányaid menedzselését!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Marketing stratégia

Mikor kezdődik a karácsony?

A kereskedelemben a karácsony és az azt megelőző karácsonyi szezon a legforgalmasabb időszak, ezért egyáltalán nem mindegy, mikor indítjuk el az erre vonatkozó hirdetéseket. Ehhez

Tovább olvasom »