+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Személyazonosság igazolása a Google Adsben

Mindenki, aki Google Ads hirdetési fiókkal rendelkezik előbb vagy utóbb találkozni fog egy levéllel, amiben a Google a személyazonossága igazolására fogja kérni. Szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ez a folyamat csak néhány kattintásnyi időt vegyen igénybe.

 

Miért van rá szükség?

A Google szeretne minél nagyobb átláthatóságot biztosítani a felhasználóknak, ezért a hirdetőknek a hirdetői személyazonosság igazolásának keretében igazolniuk kell a hivatalos nevüket. A Google ellenőrizni fogja az hirdető személyazonosságát, és készíteni fog egy olyan – a nevet és a tartózkodási helyét tartalmazó – nyilatkozatot, amely az adott hirdető által megjelenített valamennyi hirdetésnél látható lesz.

A Google-on hirdetőket a személyazonosságuk igazolására szolgáló program keretében ellenőrzik. Ez kiterjed az új és a meglévő Google Ads-fiókokra is. A programban előírt igazolást a hirdetők úgy végezhetik el, hogy beküldik a hivatalos nevüket és a hivatalosan bejegyzett címüket igazoló dokumentumokat.

Mire lehet szükség?

Az igazolási program részeként a hirdetőknek be kell küldeniük az alább felsorolt dokumentumok valamelyikét.

cégbejegyzési okirat vagy tanúsítvány

cégkivonat

áfaregisztrációs tanúsítvány

DUNS-tanúsítvány

A rendszer által küldött emailben szintén szerepel a szükséges dokumentum megnevezése.

Hogyan?

A Google Ads rendszere küld egy emailt ami felszólít a személyazonosság igazolására. A rendszer által küldött emailben szereplő alábbi gombra kell kattintani (FONTOS, hogy az adminisztrátori email címmel kell bejelentkezve lenni):

  1. Ekkor megnyílik a Google Ads-fiók „Számlázási beállítások” oldala.
  2. A Személyazonosság igazolása szakaszban kattintson a Kezdés elemre. Ekkor megnyílik egy előugró ablak, amely a hirdetési nyilatkozatokban szereplő név és hely megjelenítésének engedélyezését kéri. Kattintson az Elfogadom lehetőségre, és lépjen tovább.
  3. Fel fogják kérni a személyazonossága igazolására. Tekintse át, és töltse fel a szükséges dokumentumokat, majd kattintson a Küldés gombra. Csak a fizetési adminisztrátor küldhet be dokumentumokat.

Ezzel eleget is tettünk a igazolási kötelezettségünknek, és a Google Ads fiókunk zavartalanul tudja ellátni a feladatát.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek