+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Megújult üzleti célzások Facebookon és Instagramon

A potenciális ügyfelek elérése a digitális térben soha nem volt még ennyire fontos, mint napjainkban, és a célzott hirdetések jelentősége várhatóan még tovább fog nőni a közeljövőben. A talpon maradás és a fejlődés minden területen a régi ügyfelek megtartására és az új ügyfelek megszólítására épül. Amelyik cég nem tud új vásárlókat találni terméke vagy szolgáltatása számára, az rövid időn belül lehúzhatja a rolót. Ma már nem igaz a régi mondás, hogy jó bornak nem kell cégér, vagyis a jó áru hirdetés nélkül is „eladja magát”. Marketing nélkül a legjobb szolgáltatás is láthatatlan marad az internet vadonjában, és esélye sem lesz bebizonyítani, hogy megéri választani. A célzott hirdetések fontos szerepet játszanak egy cég marketingstratégiájában, különösen amikor nem egyéni ügyfeleket, hanem más cégeket akarnak megszólítani.

B2B célzások a Meta platformjain

A korábbi adatvédelmi botrányok után a Facebook teljesen újragondolta a célzási kategóriát, és idén augusztusban új hirdetési célzásokat mutatott be, amelyek megkönnyítik az üzleti döntéshozók elérését. Ha egy vállalkozás hirdetésével egy másik céget vagy annak döntéshozóit szeretné megszólítani, már az alábbi 4 kategória közül is választhat:

– IT döntéshozók: B2B közönségszegmens, amely az IT-döntéshozó pozícióban dolgozó embereket célozza meg hirdetéseivel.

– Üzleti döntéshozók beosztása és érdeklődési körei: B2B közönségszegmens, amely a beosztásuk és érdeklődési körük alapján üzleti döntéshozókat célozza meg hirdetéseivel.

– Üzleti döntéshozók: B2B közönségszegmens, amely olyan embereket céloz meg hirdetésekkel, akik a mérnöki/informatikai, üzemeltetési, HR-es, stratégiai vagy marketinges üzleti döntéshozó beosztásban dolgoznak.

– Új aktív vállalkozás: ebben a kategóriában az elmúlt 6, 12 vagy 24 hónapban létrehozott vállalkozások döntéshozóit lehet célba venni hirdetésekkel.

Hány potenciális ügyfelet lehet így elérni?

A Föld lakossága hamarosan eléri a 8 milliárd főt, és közülük minden harmadik, vagyis mintegy 2,9 milliárd ember napi rendszerességgel használja a Facebookot. Rajtuk kívül pedig több mint 200 millió vállalkozás is fent van a Facebookon és/vagy az Instagramon, akiket meg lehet szólítani az új célzási kategóriák segítségével. Magyarországon ez a szám természetesen jóval alacsonyabb, hiszen sokkal kisebb piacról beszélünk, de így sem elhanyagolható. A Meta számításai szerint 4100-4800 IT-döntéshozót, 1800-2100 üzleti döntéshozót és nagyjából 60 ezer az elmúlt 2 évben indított vállalkozást lehet elérni célzott hirdetésekkel a magyarországi Facebook-felhasználók között.

Az online marketing összetett világában segít eligazodni a Drive Online Marketing – válassza marketing tanácsadásunkat, ha hatékonyan szeretne hirdetni a közösségi oldalakon és más online platformokon!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Marketing stratégia

Mikor kezdődik a karácsony?

A kereskedelemben a karácsony és az azt megelőző karácsonyi szezon a legforgalmasabb időszak, ezért egyáltalán nem mindegy, mikor indítjuk el az erre vonatkozó hirdetéseket. Ehhez

Tovább olvasom »