+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Webshopok figyelem: Így érinti a webáruházakat a postai szállítás biztosításának a kötelezettsége

2024. március 28-tól a Magyarországon működő (hazai és külföldi) webshopoknak biztosítaniuk kell, hogy a vevők a Magyar Posta szolgáltatásait is választhassák szállítási módként.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyeket a posta általános szerződési feltételei nem zárnak ki.

Ez a kötelezettség elsősorban a fogyasztók számára értékesítő webshopokat érinti. Amennyiben webáruházad kizárólag vállalati vásárlóknak értékesít, ez a változás nem fog érinteni.

Hogyan biztosítsd a postai szolgáltatást?

A webshop felületén módosításokra lesz szükség. A szállítási módok között meg kell jelennie a postai kézbesítés lehetőségének is, természetesen csak azoknál a termékeknél, amelyeknél ez lehetséges.

Mit tegyenek a bérwebshopok, illetve egyedi webshopmotort használó kereskedők?

Ha bérelt (pl. UNAS, Shoprenter, Shopify, Magento) vagy egyedi webshopmotort használsz, fontos, hogy a fejlesztőddel egyeztess a szükséges változtatásokról. A Magyar Posta már felvette a kapcsolatot a legnagyobb webshopmotor-fejlesztőkkel, de a jogszabályi megfelelésért a webáruház tulajdonos felel.

A változások elkerülhetetlenek, de megfelelő előkészületekkel könnyedén alkalmazkodhatunk hozzájuk. Fontos, hogy folyamatosan tájékozódjunk a változásokról és proaktívan kezeljük az új kihívásokat.

Ne feledd, a digitális kereskedelem világában a rugalmasság és a gyors alkalmazkodás kulcsfontosságú! Az új kötelezettség megfelelő kezelésével nem csak jogszabályi előírásoknak teszünk eleget, hanem ügyfeleink bizalmát is erősítjük. Ha szeretnéd felpörgetni a webáruházad eladásait, fordulj hozzánk bizalommal!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek