+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Keresési trendek 2020-ban

Azt tartják, hogy a kérdéseink sokkal többet elárulnak rólunk, mint a válaszaink, hiszen a válaszokat kisebb vagy nagyobb mértékben mindig meghatározzák a feltett kérdések, a kérdéseink viszont csak saját magunktól, az érdeklődésünktől, a kíváncsiságunktól, a gondolatainktól függnek. Az online világban a kérdések helyét a keresések vették át, ezért mindig érdekes és tanulságos végigböngészni egy adott időszak legnépszerűbb témáit és keresőszavait, mert elárulják, mi foglalkoztatta a legtöbb embert. Nézzük, milyen érdekességeket rejtenek 2020 legnépszerűbb Google keresései!

 

Koronavírus, elnökválasztás, Kobe Bryant

2020 a koronavírus éveként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, efelől nem lehet kétségünk, ezért óriási meglepetés lett volna, ha nem a koronavírus végez a legnépszerűbb keresőszavak listájának élén. A második helyre az amerikai elnökválasztás futott be, és nem csak az USA-ban, hanem a világ minden pontján, ami teljesen érthető, hiszen a világ talán legbefolyásosabb emberének személye mindenkit érint valamilyen módon, főként most, amikor ilyen óriási különbség volt a két jelölt személyisége, értékrendje és stílusa között. A harmadik leggyakrabban keresett téma a januárban meghalt kosárlegenda, Kobe Bryant volt, aki a világ egyik legismertebb sportolójának számított. A negyedik helyre a Zoom futott be, amin szintén nincs mit csodálkozni, hiszen a koronavírus miatt több száz millió vagy akár még több ember volt kénytelen közelebbi ismeretséget kötni a videokonferenciákat lehetővé tévő szoftverekkel. A globális keresések ötödik helyezettje az IPL, amelynek előkelő pozíciója már jóval meglepőbb – legalábbis hazánkban, ahol a krikettet kevesen ismerik, és még annál is kevesebben űzik versenyszerűen, az IPL betűszó mögött ugyanis nem más rejtőzik, mint az Indian Premier League, vagyis az Indiai Krikett Bajnokság.

Magyar toplista

A koronavírus természetesen itthon is tarolt, és a dobogó második fokán sincs eltérés, minket is nagyon érdekelt az amerikai elnökválasztás eredménye. A harmadik helyre a hazánkban a Zoomnál népszerűbb Google Classroom fért fel, mögötte pedig az év egyik legnagyobb magyar sztoriját szolgáltató Telex következik – az ország egyik legolvasottabb internetes újságjának csaknem teljes szerkesztősége egyszerre állt fel, és két hónap múlva elindították új hírportáljukat. Az ötödik nálunk is egy tragikusan hamar elhunyt sportlegenda, Benedek Tibor, akit még az is ismert, aki soha életében nem látott vízilabda-mérkőzést (bár kevés ilyen magyar van).

 

További érdekességek

A különböző kategóriák legnépszerűbb keresőszavaiból kiderül még, hogy a telefonos játékok között az Among Us letarolta a világot, hogy a dél-koreai Élősködők nem csak az Oscar-bizottságot hozták lázba, hanem a nézőket is, illetve hogy a kényszerű bezártság miatt a legjobb kenyérreceptek iránt igencsak megnövekedett az érdeklődés.

Minket, magyarokat ezek mellett Orbán Viktor bejelentései, Gesztesi Károly halála, a varázslatos fordítást hozó Magyarország-Izland mérkőzés és az iPhone 12 izgatott fel a leginkább.

Vajon jövő ilyenkor milyen szavak szerepelnek majd a 2021-es év legnépszerűbb kereséseit összesítő listákon?

A keresési trendek azért is fontosak a hirdetők számára, mert így megismerhetik potenciális vásárlóik keresési szokásait, ami egy kulcsszókutatással kiegészülve a keresőoptimalizálás és a hatékony Google Ads kampányok alapja.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek