+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Megérkezett a Google Page Experience Update!

Megszokhattuk már, hogy a Google szinte minden hónapra tartogat valami újdonságot, és bizony a június sem múlt el hivatalos bejelentés nélkül. Ezúttal azt kürtölte világgá a Google, hogy némi késéssel útjára indította az eredetileg májusra beharangozott Page Experience, azaz oldalélmény algoritmust. Hozzátették, hogy a Page Experience algoritmus fokozatosan lép életbe, és teljes egészében augusztus végétől élvezhetjük pozitív hozadékait.

Mi az a Page Experience?
A Google célja az oldalélmény algoritmussal az, hogy a találati listán minél előrébb kerüljenek azok az oldalak, amelyek remek felhasználói élményt adnak, ugyanis mind a Google belső adatai, mind a külső kutatások azt mutatják, hogy a felhasználók előnyben részesítik azokat a honlapokat, amelyek nagyszerű oldalélményt garantálnak, vagyis jól használhatóak. Az elmúlt években a Google már több ehhez kapcsolódó rangsorolási tényezőt bevezetett, ilyen volt a mobil-rangsorolódás, vagy az oldalsebesség. Az új Page Experience algoritmus ezeket vonja össze, illetve bővíti ki új elemekkel.

A fő szempontok
Amelyik weboldal kiváló minősítést szeretne kapni a Google-től, illetve a felhasználóktól, annak az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:
– Core Web Vitals: ez az összefoglaló neve azoknak az újonnan kidolgozott mutatóknak, amelyek egy oldal reagálását, sebességét és állandóságát értékelik
– mobilos használhatóság
– biztonságosság
– HTTPS protokoll használata
– reklámélmény, vagyis minél kevesebb felugró ablak, amely megzavarná, félbeszakítaná vagy más módon rontaná a felhasználói élményt.

A Google bejelentése szerint a Page Experience Update egyelőre csak a mobilos keresések eredményeire lesz hatással, de hamarosan a laptopokon illetve asztali számítógépeken is elérhetővé válik, vagyis aki jó helyezést szeretne elérni a találati listán, az kénytelen lesz figyelembe venni a Google és a fogyasztók igényeit is.

Tudni szeretnéd, hogy honlapod mennyire felel meg az új algoritmus által támasztott követelményeknek? Kérd SEO auditunkat és készülj fel az algoritmus okozta változásokra!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Analytics

Mire kerestünk 2022-ben?

A kíváncsiság az ember egyik legfontosabb tulajdonsága, mert ebből táplálkozik a tudásvágy és a tanulás iránti motiváció. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az emberiség

Tovább olvasom »