+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

39%-ot nőtt a Drive Online ügyfeleinek árbevétele 2021-ben

A 2020-as év fekete esztendő volt az ipar számára, a fejlett világ összes országában visszaesett a gazdasági teljesítmény a koronavírus miatti lezárások következtében. Magyarország sem volt kivétel ez alól. Mivel a magyar gazdaság nagyban függ az autóipar teljesítményétől, a globális chiphiány, valamint az áruszállítás világszintű akadozása miatt sorozatosak voltak a leállások az autógyárakban, a hazai GDP pedig közel 5%-ot esett vissza az előző évhez képest. Erről az alacsony bázisról pattant vissza 2021-ben a bruttó hazai termék, a járvány harmadik és negyedik hulláma ugyanis nem viselte meg annyira a gazdaságot, mint az első kettő, így a tavalyi esztendőben 7,1%-os GDP-növekedést tudott felmutatni Magyarország. A Drive Online ügyfelei azonban még ennél is sokkal jobban teljesítettek.

39%-os növekedés

Közel száz olyan cég van, amely a Drive Online-ra bízta online marketing kampányainak kezelését 2020-ban és 2021-ben is, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a Dun & Bradstreet adatbázisában található céginformációk alapján összehasonlítsuk partnereink éves árbevételének alakulását ebben az időszakban. A közzétett adatokból az derült ki, hogy ügyfeleink 85%-ának sikerült növelnie bevételét. Néhányan közülük 100%-ot is meghaladó növekedést produkáltak, átlagosan pedig 39%-kal nőtt az árbevételük 2020-hoz képest, ami igazán figyelemreméltó teljesítmény, hiszen ez több mint az ötszöröse a hazai GDP-növekedésnek.

Az online marketing szerepe a sikerben

Természetesen ez nem csak a Drive Online szakembereinek munkáját dicséri, hiszen kivétel nélkül remek vállalkozásokról van szó, akik marketingtudatosak, és hajlandóak egy profi ügynökség szolgálatait igénybe venni. Sokkal inkább annak megerősítése, hogy a „jó bornak nem kell cégér” mondás az e-kereskedelem folyamatos térnyerése miatt már nem állja meg a helyét, és a legjobb vállalkozások is profitálhatnak egy online marketing ügynökség tapasztalatából és munkájából, mert az fokozhatja sikerüket és bevételüket.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek