+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Mi az a Meta Verified, és kinek éri meg?

2023-ban a Meta elindította előfizetéses szolgáltatását a Facebook és az Instagram platformokon, amely Magyarországon is elérhető. 

A Meta Verified lehetővé teszi, hogy a felhasználók igazolják a fiókjukat egy hivatalos személyazonosító okmánnyal, amiért kapnak egy kék jelvényt. Ez extra személyes védelmet biztosít azok számára, akiknek visszaélhetnek a nevével, valamint növeli a Meta szolgáltatásainak hitelességét és biztonságát.

Mire jó?

A Meta Verified legfőbb célja, hogy ne lehessen kamuprofilokat létrehozni mások nevében: a kék jelvényt az kaphatja meg, aki valamilyen államilag kibocsátott dokumentummal, tehát személyivel, jogosítvánnyal vagy útlevéllel igazolja a személyazonosságát. Akiknek van ilyen jelvényük, azokat az algoritmusok előbbre fogják sorolni, így posztjaikat többen láthatják majd, mint a kék pipa nélküli felhasználókét, ráadásul a „pipások” hosszabb videókat is fel tudnak majd tölteni.

Kinek éri meg?

Hamis fiókokat többnyire színészek, sportolók, celebek, politikusok vagy sztárügyvédek nevében szoktak létrehozni, az ő számukra nagy segítség lehet a Meta Verified, így ugyanis követőik biztosak lehetnek abban, hogy nem átverés áldozatai, és valóban annak a hírességnek a gondolatait, posztjait olvassák, annak a fiókját, fényképeit látják, akire kíváncsiak. Online influenszerek számára is nagy segítség lehet a hitelességet igazoló jelvény és az algoritmus kivételezése, így ugyanis többen fogják látni a posztjaikat, és könnyebben növelhetik követik számát.

Ki vehet magának hitelesítést?

A jelentkező felhasználónak legalább 18 évesnek kell lennie, rendelkeznie kell egy valós igazolvánnyal, valamint fel kell mutatnia némi posztolói „előtörténetet.” Hitelesítés után a főbb adatokat, mint például a név vagy a születési évszám, már nem lehet módosítani. Cégek számára ezen a linken lehet jelentkezni a várólistára, ami a jövőben komoly szerepet kaphat majd az online marketingben.

Mik a hátrányai?

Az átlag felhasználók számára egyelőre nem sokat kínál a szolgáltatás, hacsak nincs az illetőnek egy ellensége, aki rendszeresen kamuprofilokat hoz létre a nevében. 

A hitelesítési folyamat időigényes lehet, egyelőre nem tudni, milyen gyorsan kaphatja meg valaki a kék pipát. A Meta Verified használói számára kötelező a kétfaktoros azonosítás, ami okozhat némi bosszúságot a bejelentkezésekkor.

Mennyibe kerül?

A Meta Verified jelenlegi ára 5 200 Ft Facebookon, és 6 290 Ft Instagramon. 

Lehetőség van mindkét profilt hitelesíteni, a kettő együtt kedvezményesen 10 490 Ft-os havi díjért elérhető jelenleg. 

Szeretnél naprakész lenni az online marketing világának legújabb történéseivel? Kövesd a Drive Online Marketing blogját!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Marketing stratégia

Mikor kezdődik a karácsony?

A kereskedelemben a karácsony és az azt megelőző karácsonyi szezon a legforgalmasabb időszak, ezért egyáltalán nem mindegy, mikor indítjuk el az erre vonatkozó hirdetéseket. Ehhez

Tovább olvasom »