+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Hogyan növeld Instagram oldalad elérését? I.

Az Instagram több mint 1 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet világszerte, ezért aki jelen akar lenni az online térben, az nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja ezt a platformot. Mivel az Instagram algoritmusa elsősorban az interakciókban megnyilvánuló felhasználói elkötelezettséget jutalmazza, az organikus elérés növeléséhez nem a kamukövetők gyűjtésén keresztül vezet az út, hanem olyan tartalmak gyártásán át, amelyek valóban megszólítják a felhasználókat. Íme, néhány tipp ahhoz, hogyan érd el, hogy az Instagram-feedet görgetők szeme megakadjon a posztodon.

  1. Maxold ki a carousel posztokat

A carousel – vagy magyarul „lapozós” – poszt nagy népszerűségnek örvend az Instagram felhasználók körében. Nagy előnye, hogy több képet is megjeleníthetsz egy poszton belül, és segítségével megduplázhatod az esélyeidet arra, hogy minél több emberhez eljusson az oldalad. Hogyan? Ha egy felhasználó megnézi a lapozós posztod első fotóját, de nem reagál rá, akkor az Instagram a következő alkalommal, amikor megjeleníti a feedjében, a poszt egy másik képét fogja feldobni. Javíthatod az esélyeidet az interakcióra, ha a legjobb képet teszed ki elsőként a posztba, még ha logikai vagy időrendi szempontból nem is az lenne az első.

  1. Tedd izgalmassá a képaláírásokat

Az Instagram képaláírás egyfajta meta leírás, amelynek az a célja, hogy felkeltse a felhasználók érdeklődését. Ezért a rendelkezésedre álló két sort úgy kell megfogalmaznod, hogy mindenki késztetést érezzen a kattintásra. Amikor valaki rákattint arra, hogy többet szeretne látni belőle, azt az Insta algoritmusa pozitív interakcióként értékeli. A figyelemfelkeltő hatást emojikkal is fokozhatod, a leghatékonyabb azonban az, ha úgy szerkeszted meg a képalát, mintha egy blogcikk első mondatát írnád.

  1. Használj többféle hashtaget

Az Instagram posztokban feltüntetett hashtagek célja az, hogy segítsenek minél több embert elérni a lehető leghosszabb ideig, és így az általad feltöltött tartalom minél jobban teljesítsen. A cégek számára a hashtagek kulcsfontosságúak a marketingstratégia szempontjából, mert lehetővé teszik az organikus célzást. Nem szabad csak a legnépszerűbb hashtagekre fókuszálni, mert minden területen nagy a konkurencia. Az a legjobb stratégia, ha trendi, közepesen népszerű, piaci réseket célzó és saját brandes hashtagek kombinációjával próbálsz célt érni. Érdemes figyelemmel kísérni a versenytársak hashtagjeit is, hátha tudsz ötleteket meríteni belőlük.

  1. Add hozzá a tartózkodási helyed

Ha új posztot készítesz, add meg a tartózkodási helyedet is hozzá, az Instagram algoritmusa ugyanis elsősorban azoknak fogja feldobni, akik ugyanabban a térségben posztolnak vagy böngésznek. Légy minél specifikusabb, szűkítsd le minél jobban a területet, mert ha egy utcát adsz meg, akkor kisebb konkurenciával kell megküzdened, mint egy többmilliós város esetén.

  1. Jelölj meg más brandeket és személyeket az Instagramon

A tartózkodási hely megjelölése mellett jelöld meg azokat a cégeket és személyeket is, akik relevánsak a tartalom szempontjából. Akit megjelölsz, az értesítést kap erről, és arra készteti, hogy reagáljon a posztodra. Ráadásul ezek a tartalmak a bejelölt személy profiljában is felbukkannak majd, tovább növelve ezzel az esélyed az organikus elérésre. De bármennyire csábítóan hangzik ez a lehetőség, ne ess túlzásokba. Az Instagram 20 személy megjelölését engedi posztonként, de ez nem jelenti azt, hogy boldog-boldogtalant bele kell venned a posztjaidba.

Hasítani akarsz az Instán? A legjobb helyen jársz! A Drive Online Marketing szakértői segítenek hatékonyabbá tenni Instagram kampányaidat!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek