+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Civil szervezetek támogatása egy szebb világért

A Drive Online számára a kezdetektől fogva kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, mert hiszünk abban, hogy egy egészséges, jól működő társadalom elképzelhetetlen erős civil szervezetek nélkül. Ennek jegyében folyamatos szakmai és anyagi segítséget nyújtunk közhasznú civil szervezetek számára, hogy egy szebb világban élhessünk. Az elmúlt egy évben többek között a Csodalámpa Alapítvány, az Adjukössze.hu és a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat tevékenységét segítettük, jelenleg pedig a civil szervezeteket összegző CSR Platform online jelenlétét igyekszünk erősíteni támogatásunkkal.

Mit csinál a CSR Platform?

A CSR a Corporate Social Responsibility, magyarul Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás rövidítése, a CSR Platform célja pedig az, hogy a jelenleginél több, jobban kapcsolódó és integráltabb (egyszerű adományozáson túlmutató) vállalati/civil együttműködési projekt jöjjön létre Magyarországon. Ennek elősegítésére a honlapon megtalálható egy vállalati-civil együttműködési tudásbázis, amely mindkét oldal számára tartalmaz hasznos információkat, valamint egy kereshető online katalógus, amely tartalmazza az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek által vállalatok számára kínált együttműködési lehetőségeket.

Hogyan segítünk a CSR Platformnak?

Elsősorban a szaktudásunkkal és az online marketing világában szerzett tapasztalatunkkal, illetve hirdetésekkel és Facebook-tanácsadással segítünk abban, hogy minél több vállalat rátaláljon a CSR Platformra. A Civil Iránytű Alapítvány vezetője, Cseh Balázs így foglalta össze együttműködésünk lényegét: „A Drive Online tudása és tapasztalata hatalmas segítséget jelent a CSR Platform bevezetésében, hiszen egy olyan online piactérről van szó, melyet még kevesen ismernek. A Civil Iránytű Alapítvány jól ismeri a civil szektort és a benne működő szervezeteket, ezt a tudást jól egészíti ki a Drive Online piacismerete és online kommunikációs szaktudása. A cég elkötelezettségét pedig mi sem mutatja jobban, hogy a szaktudás mellett anyagilag is támogatják a kommunikációs aktivitásokat, amely szintén óriási segítséget jelent az ügy sikeressé tételében.”

Miért jó egy civil szervezeteket összesítő oldal?

Az a tapasztalat, hogy a komolyabb együttműködések kialakulását sajnos sokszor gátolja, hogy a cégek és civil szervezetek közötti kapcsolatok többnyire véletlenszerűen, személyes kapcsolatok révén vagy az adott civil szervezet médiában való megjelenésének függvényében alakulnak ki. Pedig a visszajelzések azt mutatják, hogy sok cég alkalmazottai nagyon is szívesen vesznek részt jótékonysági programokban, például ételosztásokon, jótékonysági főzéseken vagy adománygyűjtő eseményeken. Így a kapcsolat mindkét fél számára gyümölcsöző lehet, mert a civil szervezet támogatást kap, a vállalat pedig sokszor hatékonyabban erősíti a csapatszellemet egy ilyen programmal, mint például egy ötcsillagos szállodában eltöltött wellness-hétvégével.

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek