+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Védekezzünk két lépcsős hitelesítéssel a támadások ellen

Az utóbbi években nem telt el úgy hónap, hogy a hírekben ne hallhattunk volna kiber támadásokról világszerte. Brad Smith a Microsoft elnöke és jogi igazgatója már több ízben is tartott előadást a témával kapcsolatban kiemelve, hogy az világ vezető tech óriásai és a kormányok NEM elegendőek ahhoz, hogy küzdjenek korunk egyik legnagyobb kihívásával. 2020-ra a kibertámadások által okozott kár elérheti a 3 billió $-t is!

Nekünk is tennünk kell ez ellen, hiszen a támadások 90%-a* egy jól megszerkesztett email-lel indul, amire válaszolunk vagy tovább kattintunk, ahol a hackerek legnagyobb örömére megtesszük a következő lépést a csalássorozat útvesztőjében.
(forrás: https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/2017/02/14/need-digital-geneva-convention/ )

Legyél biztonságban!

A támadások nagy részét kivédhetjük akkor, ha beállítjuk a Google fiókunkba a két lépcsős hitelesítést. Ez nagy mértékben megnehezíti a hackerek dolgát, ha be szeretnének jelentkezni a fiókunkba, ezáltal elérve az összes Google terméket, amit használunk (Gmail, Keep, Calendar, Doc-s My Business, Drive, AdWords, Analytics…)

A hitelesítés beállítása egyszerű, csak pár percet vesz igénybe és ami a legfontosabb, ingyenes!

Jó, de hogyan kell beállítani?

1. lépés: Jelentkezzünk be a Google fiókunkba és kattintsunk a saját fiókkezelés és adatvédelem menüpontra:
https://myaccount.google.com/?hl=hu

2. lépés: Kattintsunk a Bejelentkezés és biztonság menüpontra:

3. lépés: Kattintsunk a jelszó adatok alatt a Két lépcsős azonosításra:

4. lépés: következő oldalon egy bemutató oldal jön, kattintsunk a Kezdés gombra:

5. lépés: a jelszó újra megadását követően be kell állítanunk egy telefonszámot, amire a rendszertől kapott telefonon vagy sms-en keresztül kapunk egy kódot, aminek a beírása után tudunk bejelentkezni a fiókunkba:

6. lépés: a rendszer ellenőrzi a telefonszámot és ad egy kódot, amit be kell írni az üres mezőbe:

7. lépés: Ha mindent jól csináltunk ez az oldal jelenik meg és kattintsunk a Bekapcsolás gombra:

Már készen is vagyunk!

Ezentúl minden új bejelentkezéshez kapni fogunk egy kódot a beállított telefonszámhoz. A két lépcsős hitelesítés használatával a jövőben nagy mértékben kivédhetjük a hackerek kreatív támadásait, mert a jelszó megadása után a telefonunkra is szükségük lesz.

Ha nem szeretnénk kódot kapni minden bejelentkezéshez, akkor lehetőség van arra is, hogy alkalmazásokon keresztül is hitelesítsük magunkat, ami elérhető IOS-en és Android-on is (Google Hitelesítő, Google app).

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek

Cyber Security

Milyen a jó jelszó?

2022-ben már senkinek nem okozhat meglepetést az, hogy az internetet nem mindenki jó szándékkal használja. A kiberbűnözés létező fogalom, akárcsak az adathalász e-mailek és a

Tovább olvasom »