+36 30 246 89 25
Facebook Instagram Linkedin

Mit tudhatunk meg a weboldalunkról egy Hotjar elemzéssel?

Néhány évtizeddel ezelőtt egy üzlet sikerességét nagy mértékben meghatározta a kirakatának elrendezése. Egy tapasztalt kirakatrendező pontosan tudta, hogyan kell elhelyeznie a különböző árucikkeket ahhoz, hogy azok felkeltsék a potenciális vásárlók figyelmét, és betérjenek az üzletbe. A kirakatrendezés ma is fontos feladat, de kétségkívül veszített jelentőségéből, mióta a vásárlások egyre nagyobb százaléka vándorolt át az online térbe. Manapság egy weboldal felépítése sokkal nagyobb szerepet játszik az értékesítésben, mint a kirakatkép, ezért felértékelődött azoknak a munkája, akik képesek a felhasználók igényeire szabni a webáruházakat.

Mit csinál a látogató az oldalon?

Erre a kérdésre minden webáruház tulajdonosa szeretné tudni a választ, hiszen a felhasználók viselkedése alapján lehet tökéletesíteni egy honlapot. Abból, hogy a látogatók mire kattintanak, meddig görgetnek, és merre mozgatják az egeret, leszűrhető az, hogy min kellene változtatni a lemorzsolódás csökkentése érdekében. Az online marketing stratégiák és a hirdetési kampányok sikeressége általában abban mérhető, hogy hány embert sikerül egy adott webáruházba terelni. Sokszor azonban a megnövekedett látogatószám nem eredményez több vásárlást, és ilyenkor kulcsfontosságú annak kiderítése, hol a hiba, és mit lehet tenni annak kijavítása érdekében. Ebben segít a Hotjar.

Mit kínál a Hotjar?

A 2014-ben alapított Hotjar nagy előnye, hogy több hasznos eszközt (hőtérképek, felvételek, konverziós csatornák, űrlapok, visszajelzések) kínál egyetlen szoftverbe csomagolva, így átfogó képet nyújt arról, milyen élmény egy honlapot használni a felhasználók szemszögéből. A hőtérképekből leszűrhető például, hogy melyek azok a területek, ahová soha nem jutnak el a látogatók, a felvételekből pedig egyértelműen látszik, hogy milyen mintázatokat követnek a felhasználók. Emellett az is kiderül a Hotjar elemzésekből, hogy mikor, milyen eszközről kereste fel valaki az adott webáruházat, illetve hogy milyen forrásból jutott el oda. A Drive Online Marketing ügynökség ügyfelei közül egyre többen veszik igénybe a SEO audit és a Google Analytics elemzések mellett a Hotjar elemzéseket is, és az eredmények azt mutatják, hogy számottevő javulás érhető el egy oldal hatékonyságában az utóbbiból szerzett információk segítségével. Az ország egyik legnagyobb, étel házhoz szállítással foglalkozó cége például így kapott visszajelzést arról, hogy az ételek mellé feltöltött képek megléte milyen nagy szerepet játszik abban, hogy mennyien rendelnek az adott fogásból. A Hotjar által készített felvételekből ugyanis egyértelműen kiderült, hogy hiába nézeget valaki hosszasan egy étlapon szereplő fogást, ha nincs hozzá fénykép feltöltve, a legritkább esetben adja csak le rá a rendelést. Ugyanilyen fontos információ az is, hogy a feltüntetett ételek sorrendje egyáltalán nem mindegy, és nagyban befolyásolja a rendelési hajlandóságot. Egy másik ügyfélnél szintén a Hotjar elemzésnek köszönhetően derült fény arra, hogy a honlapjuk mobilos megjelenítése nem felel meg a kívánalmaknak, a felhasználók ugyanis nem látják a legfontosabb információkat.

Átfogó online marketing stratégiára van szüksége, a külpiacra lépést fontolgatja, vagy egyszerűen csak hatékonyabbá szeretné tenni webáruháza működését? A Drive Online Marketing tapasztalt csapata áll ügyfelei rendelkezésére!

Tetszett a cikkünk? Osszd meg másokkal!

Kapcsolódó cikkek